loading...
Drejtuesit e restoranteve drejtojnë, planifikojnë, koordinojnë, vlerësojnë, mbikëqyrin punën për mbarëvajtjen dhe funksionimin e punës në restorante, kafene apo organizime të ngjashme për t’u ofruar klientëve shërbime cilësore ushqimi ose katering.
Niveli i aftesise:
Kualifikuar
Kontrolluesin e Pagës
Detyrat
- Planifikojnë menynë në konsultim me shefat dhe kuzhinierët
- Planifikojnë dhe garantojnë blerjen e produkteve sipas buxhetit që kanë përcaktuar
- Mbajnë gjithë të dhënat e produkteve stok
- Kontrollojnë të gjitha llogaritë financiare, mbikëqyrin ose kryejnë transaksione financiare
- Garantojnë që gjithë mjediset e kuzhinës, të sallës së restorantit apo dhe magazina apo pajisjet e tjera frigoriferike ku mbahen ushqimet, të jenë të pastra dhe në përputhje me rregullat e mbrojtjes së shëndetit
- Komunikojnë me klientët për të marrë vlerësimet e tyre për ushqimin dhe shërbimin
- Zgjedhin personelin, përcaktojnë orët e tyre të punës dhe mbikëqyrin performancën e tyre
- Marrin rezervime, mirëpresin të ftuarit dhe asistojnë në marrjen e porosive
- Negociojnë çmime me klientët apo furnitorët
- Respektojnë gjithë rregullat higjienës, sigurisë, shëndetit në punë dhe të mbrojtjes së mjedisit