loading...
Shefi i kuzhinës planifikon, organizon, koordinon dhe drejton punën për përgatitjen, gatimin dhe shërbimin e ushqimin në hotele, restorante, spitale, në bordin e anijeve, në trena të udhëtarëve dhe vende tjera publike ku shërbehen ushqime të gatuara. Ai mund të punësohet në restorante, hotele apo kompani të tjera shërbimesh e prodhimesh të këtyre artikujve apo të vetëpunësohet.
Niveli i aftesise:
Kualifikuar
Kontrolluesin e Pagës
Detyrat
- Veshin uniformën e punës dhe kryejnë higjienën personale
- Kontrollojnë vendin e punës, funksionimin e pajisjeve dhe mjeteve të tjera
- Përgatitin grafikun javor të punës
- Planifikojnë ushqimet që do të gatuhen
- Përgatitin menytë ditore
- Kontrollojnë furnizimet me asortimentet e duhura
- Hartojnë listën e furnizimin ditor
- Bëjnë kontrollin për sigurimin e cilësisë së lëndës së parë që do të përdoret për gatim (kontroll organo-leptik)
- Kontrollojnë cilësinë e ushqimeve dhe datën e skadencës së tyre
- Organizojnë punën në kuzhinë