Kuzhinierë

Shefi i kuzhinës planifikon, organizon, koordinon dhe drejton punën për përgatitjen, gatimin dhe shërbimin e ushqimin në hotele, restorante, spitale, në bordin e anijeve, në trena të udhëtarëve dhe vende tjera publike ku shërbehen ushqime të gatuara. Ai mund të punësohet në restorante, hotele apo kompani të tjera shërbimesh e prodhimesh të këtyre artikujve apo të vetëpunësohet.

Niveli i aftesise: Kualifikuar

Kontrolluesin e Pagës

Detyrat

  • Veshin uniformën e punës dhe kryejnë higjienën personale
  • Kontrollojnë vendin e punës, funksionimin e pajisjeve dhe mjeteve të tjera
  • Përgatitin grafikun javor të punës
  • Planifikojnë ushqimet që do të gatuhen
  • Përgatitin menytë ditore
  • Kontrollojnë furnizimet me asortimentet e duhura
  • Hartojnë listën e furnizimin ditor
  • Bëjnë kontrollin për sigurimin e cilësisë së lëndës së parë që do të përdoret për gatim (kontroll organo-leptik)
  • Kontrollojnë cilësinë e ushqimeve dhe datën e skadencës së tyre
  • Organizojnë punën në kuzhinë

Ju lutemi plotësoni anketën tonë lidhur me punën dhe pagën.

loading...
Loading...