Banakieri përgatit dhe kryen shërbimin e pijeve të ngrohta ose të ftohta, si dhe të produkteve të tjera të banakut në vende tregtare, në bare, restorante, klube, institucione, në bordet e anijeve dhe në trenat e udhëtarëve duke komunikuar dhe bashkëpunuar me të tjerët. Ai bën matje dhe peshime të ndryshme me masat përkatëse dhe kryen inventar të mallrave dhe parave në njësinë e vet të shërbimit. Ai mund të punësohet në kompani shërbimesh tregtare, në bare, restorante, klube, institucione, në bordet e anijeve dhe në trenat e udhëtarëve apo të vetëpunësohet.
Niveli i aftesise:
Semi-kualifikuar
Kontrolluesin e Pagës
Detyrat
- Veshin uniformën dhe bëjnë parapërgatitje vetjake higjieno-sanitare
- Pastrojnë dhe përgatitin vendin e punës
- Kontrollojnë dhe përgatitin mjetet e punës
- Vënë në punë aparatet e duhura që do të përdoren gjatë kohës së punës (ekspres etj.)
- Bëjnë inventarizimin e mallit
- Kryejnë kontrolle për cilësinë e produkteve të nxjerra, skadencën e tyre
- Hartojnë kërkesën për furnizimet e duhura
- Bëjnë furnizimet e duhura me fletë shoqërimi dhe fatura përkatëse
- Parapërgatitin asortimentet e duhura për produktet që do të shërbejnë gjatë ditës
- Bëjnë furnizime të çastit në se është e nevojshme