Punëtorë të shërbimit të pastrimit në shtëpidhe njësi të tjera

Kuzhinieri planifikon, organizon, përgatit dhe gatuan ushqimin në hotele, restorante, spitale dhe vende tjera publike ku shërbehen ushqime të gatuara; në bordin e anijeve, në trena të udhëtarëve, në shtëpi private etj.. Ai kryen matje dhe peshime për përgatitjen dhe gatimin e ushqimeve, si dhe përgatit pjatat për servirje me estetikën dhe garniturën e duhur. Ai mund të punësohet në hotele, restorante, spitale, në bordin e anijeve, në trena të udhëtarëve, në shtëpi private dhe vende të tjera publike ku shërbehen ushqime të gatuara apo të vetëpunësohet.

Niveli i aftesise: Semi-kualifikuar

Detyrat

  • Veshin uniformën e punës dhe kryejnë higjienën personale (larja e duarve etj.)
  • Përgatitin vendin e punës
  • Përgatitin mjetet e nevojshme të punës në kuzhinë
  • Planifikojnë ushqimet që do të gatuhen
  • Kontrollojnë asortimentet dhe bëjnë inventarin e tyre
  • Hartojnë listën e furnizimin ditor
loading...
Loading...